jennifer's

perth, 2014

the existing grand old residence, located on a large original lot in north perth, is wrapped in a beautiful established landscape.   tucked away on the eastern side of the house is an enormous gum tree, not visible from within the house and barely experienced from the outside.  the house had various transformations and additions over the years which resulted in awkward planning and our task  was  to reorganise and to redefine the central windowless room as the new kitchen.  in this space a roof light now brings natural light and a view of the tree into the new heart of the house.  other interventions included the refurbishment of the bathrooms, new cabinetwork and storage elements to unify the existing spaces with the new central space. the extensive collection of indigenous art was, in some instances, re-framed by otherwise utilitarian architectural elements 

 

photography: robert frith